Mallra të Ndaluara

 • Mallra të ndaluara në Shqipëri

Ndalohen sendet, për të cilat është i ndaluar importimi apo qarkullimi në vendin e destinacionit. Ndalohen monedhat, biletat e bankës, kartëmonedhat, çeqet e udhëtimit, platin, ar, sende të çmueshme.
Ndalohet dërgimi nëpërmjet shërbimeve postare ose marrja në dorëzim prej tyre e kolive që përmbajnë sende që për natyrën e tyre paraqesin rrezik për jetën dhe shëndetin e njerëzve, siç janë lëndët plasëse, narkotike, djegëse dhe radioaktive, helmet, armët, e të tjera të kësaj natyre si edhe e atyre që përmbajnë literaturë pornografike.
Ndalohen kolitë që përmbajnë sende që për natyrën e tyre prishen shpejt dhe nuk i’u rezistojnë kushteve të transportit. Ndalohet futja në shtypshkrime dhe cekograme e njoftimeve ose dokumentave që kanë karakterin e një korrespondence aktuale dhe personale.

 • Mallra të ndaluara në Amerikë

Kafshë të gjalla, përjashtim bëjnë bletët, krimb mëndafshi, insekte të caktuara.
Mishi.
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjaltë natyral.
Produkte të tjera me origjinë shtazore.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjethe dekorative.
Fruta, arra, agrume dhe pjepra.
Kafe, çaj dhe erëza.
Drithëra.
Niseshte, grurë etj.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Rrëshirat dhe lëngje të ndryshme.
Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit.
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e tyre.
Ushqime të përgatitura, pije, pije alkoolike, uthull.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale (karburantet e djegshme, vajrat dhe produktet e tyre).
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara( eksplozivë, lëndë të ndezshme).
Kimikate organike (narkotike, opium).
Pleh.
Produkte farmaceutike, substanca infektuese, serum, ushqime pa markë.

 • Mallra të ndaluara në Angli

Kafshë të gjalla.
Mishi.
Peshku dhe guackore të tjera ujore.
Produkte me origjinë shtazore.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
Perimet ushqimore, rrënjë dhe zhardhokë të ndryshëm.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara (të gjitha substancat radioaktive të cilat lëshojnë rrezet alfa, beta ose gama).
Pleh.
Eksplozivë.
Gëzof.
Libra të shtypura, gazeta, piktura dhe produkte të tjera të industrisë së printimit, që kanë në përmbajtje tema të turpshme dhe të frikshme.
Pajisje që mund të realizojnë imitimin e ndonjë pulle aktuale postare.
Makineri dhe pajisje elektrike dhe pjesët e tyre, regjistrues të zërit dhe riprodhuesit.
Armët dhe pjesët përbërëse që klasifikohen si municione të luftës.
Vepra arti, koleksionist dhe antik, mallra që janë në kundërshtim me të drejtën e autorit.

 • Mallra të ndaluara në Austri

Kafshë të gjalla.
Mishi.
Peshku dhe guackore të tjera ujore.
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral.
Produkte me origjinë shtazore.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
Fruta, arra, agrume dhe pjepra.
Kafe, caj dhe erëza.
Drithëra.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Rrëshirat dhe lëngje.
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre.
Përgatitjet prej drithrave, miellit apo niseshte qumshtit/produktet e ëmbëlsirës.
Përgatitjet prej zarzavateve, frutave, dhe pjesë të tjera bimore.
Pije alkoolike dhe uthull.
Mbetjet dhe kthimet nga industritë ushqimore, foragjere e përgatitur për kafshët.
Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (acid kloorhidrik, acid sulfurik, nitrat kalciumi).
Kimikate organike.
Produkte farmaceutike, produkte që përmbajnë substancë narkotike.
Pleh.
Sapun, preparatet larëse, preparate lubrifikimi.
Substancë albuminoide, niseshte të modifikuar, enzima ngjitëse.
Eksplozivë.
Produkte të ndryshme kimike.
Disqe fotografike apo disqe filma kinematografike, lastra filmike etj.
Lëkurat dhe gëzof.
Druri dhe artikujt prej druri, qymyr druri.
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
Artikuj prej hekuri dhe çeliku.
Motorrët e anijeve luftarake, dhe mjete të tjera që përdoren për qëllime ushtarake.
Pajisje transporti.
Anije, varka, struktura lundruese.
Instrumente optike, fotografike dhe kinematografike dhe aparat që përbëhen nga metale të çmuara.
Orë, të ndryshme dore dhe muri dhe pjesët e tyre.
Instrumente muzikore.
Armë luftarake, çifte, granata.
Lojra, elektronike fati.
Vepra arti, arti koleksionist dhe antik.

 • Mallra të ndaluara në Australi

Kafshë të gjalla,
Pemët dhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokë.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, materiale radioaktive.
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese.
Eksplozivë, përfshirë këtu edhe fishekzjarret.
Artikuj prej lëkure, çantë dore. Valixhe prej lëkure.
Materiale promocionale që kanë lidhje me produktet e ndaluara.
Produkte prej qeramike.
Substanca radioaktive.
Termometër që përmbajnë zhivë.
Armë dhe municione, armë zjarri

 • Mallra të ndaluara në Belgjikë

Kafshë të gjalla, me përjashtim të bletëve, krimb mëndafshi.
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese.
Eksplozivë.
Artikuj fotografikë apo filma kinematografike pornografike.
Gazeta që përdorin propagandë dhunuese dhe pushtuese, ose ndonjë proçedurë tjetër të ngjashme.

 • Mallra të ndaluara në Bullgari

Substanca narkotike, materiale helmuese.
Armë, municione, eksplozivë, materiale të djegshme ose të rrezikshme.
Artikuj imoralë.
Objekte, të cilat për nga natyra ose nga paketimi mund të vënë në rrezik zyrtarët, dëmtojnë objektet e tjera postare ose pajisjet postare.
Materiale fetare që lidhen me grupe ose organizata të ndaluara ose të paregjistruara.
Monedha, letra me vlerë bankare.
Gurë të çmuar, bizhuteri.

 • Mallra të ndaluara në Francë

Kafshë të gjalla.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
Bimët e gjalla dhe pjesët e bimëve të gjalla.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Materiale radioaktive.
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese.
Eksplozivë.
Drurë dhe artikujt prej druri, qymyr druri.
Fije të veçanta, spango, kordonë, litarë dhe kabllo dhe artikujt të tjerë.
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
Elementë radioaktive.
Materiale lufte, armë ushtarake, revole, pistoletë, fishekë.
Lojra elektronike fati, pajisjet e lojërave të bixhozit.

 • Mallra të ndaluara në Greqi

Kafshë të gjalla.
Mishi.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
Rrëshirat dhe lëngje tw ndryshme.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (materiale radioaktive ).
Produkte farmaceutike, ilaçe pa emra, që nuk janë të shënuara qartë me emër dhe dozën e substancave active, si dhe emrin dhe adresën e prodhuesit.
Eksplozivë.
Artikuj me përmbajtje kryengritëse, qarkullimi i të cilave është i ndaluar.
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysmë të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
Armë të të gjitha llojeve, armë zjarri, pistoleta, revole.
Lojra, pajisjet e sportit pjesët dhe plotësuesit e tyre, letra loje, fishekzjarre.

 • Mallra të ndaluara në Gjermani

Kafshë të gjalla.
Mishi.
Pemët dhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
Rrëshirat dhe lëngje tw ndryshme.
Përgatitjet e mishit, të peshkut dhe jovertebrorëve të tjerë ujorë.
Pije alkoolike dhe uthull.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
Mineral, dhe mineral me ngjyra.
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (gaz, lëndë gërryese, substanca helmuese).
Kimikate organike (lëngje me përmbajtje alkooli 82% e sipër).
Druri dhe artikujt prej druri, qymyr druri.
Prodhimet e kashtës ose materiale të tjera thurrëse.
Artikuj në kundërshtim me kushtetutën, që do të thotë propaganda dhe sabotazh, nxitje të urrejtjes racore, artikuj me përmbajtje dhunën.
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
Metale bazë dhe artikujt e metaleve bazë (alumini, zink, metaloqeramika, dhe artikujt prej tyre).
Mjete që mund të përdoren për të falsifikuar monedha ose dokumenta ose që mund të bëjnë të mundur prodhimin e letrave bankare me vlerë.
Makineri dhe pajisje elektrike dhe pjesët e tyre, regjistrues të zërit dhe riprodhuesit.
Armë zjarri .
Armë lodwr, importimi i të cilave është i përjashtuar sipas legjislacionit të armëve.
Vepra arti, arti koleksionist dhe antik, (monedha dhe medalje).

 • Mallra të ndaluara në Hollandë

Kafshë të gjalla.
Mishi
Peshku dhe guackore të tjera ujore.
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë dhe lule si dhe gjeth dekorativ.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e tyre.
Duhani dhe produkte të duhanit.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (substanca radioaktive).
Kimikate organike.
Produkte farmaceutike, serum dhe vaksinat.
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese.
Eksplozivë.
Mallra fotografike apo kinematografike (Nitrocellulosic films).
Produkte të ndryshme kimike.
Shkrime ofenduese dhe sulmuese dhe materiale me përmbajtje imorale.
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
Vegla, thikpunues, lugë dhe pirun prej metali.

 • Mallra të ndaluara në Hungari

Instrumentet monetare kombëtare.
Substancat narkotike dhe materialet radioaktive.
Pleh natyror, gjethet e patates, domates.
Botimet e shtypit, materiale të shtypura, ilustrime dhe artikuj të dëmshëm për vlerat e përgjithshme të njeriut dhe atyre përgjegjës për të krijuar armiqësi me Republikën e Hungarisë ose një vend tjetër ose kundër ndonjë populli, race, feje ose shtetësie.
Instumente që mund të përdoren si armë sulmuese.
Audio të kopjuara, video kaseta disk, përfshirë edhe CD, të cilat cënojnë të drejtat e autorit.

 • Mallra të ndaluara në Irlandë

Kafshë të gjalla.
Peshku dhe guackore të tjera ujore.
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral, ( gjalp, krem, margarinë, qumësht).
Gëzof dhe prodhimet prej tyre.
Kimikate organike, substanca narkotike.
Produkte farmaceutike.
Shkrime, libra, fotografi me permbajtje imorale, të turpshme, falsifikime të shënimeve dhe tenderave ligjore.

 • Mallra të ndaluara në Itali

Kafshë të gjalla, produkte me origjinë shtazore.
Mishi.
Peshku dhe guackore të tjera ujore.
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjaltë natyral.
Produkte me origjinë shtazore.
Produkte bimore/perime.
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre.
Ushqime të përgatitura, pije, pije alkoolike, uthull.
Pregatitjet e mishit, të peshkut dhe jovertebrorëve të tjera ujore.
Përgatitjet prej zarzavateve, frutave, dhe pjesë të tjera bimore.
Duhani dhe zëvendësuesit e përpunuar të duhanit.
Produkte minerale.
Mineralet dhe mineralet me ngjyra.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
Produktet e industrive kimike.
Pleh.
Sapun, preparatet larëse, preparate lubrifikimi.
Substancë albuminoide, niseshte e modifikuar, ngjitëse, enzimat.
Eksplozivë.
Gëzof dhe prodhimet prej tyre.
Vepra arti, arti koleksionist dhe antik, trofe gjuetie, për vendet të cilat nuk janë pjesë e komuniteteve europiane.

 • Mallra të ndaluara në Japoni

Kafshë të gjalla.
Produkte me origjinë shtazore.
Mishi.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bimë industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Lëndë djegëse, helmuese.
Kimikate organike.
Produkte farmaceutike.
Pleh.
Imitacione ose falsifikime të monedhave, faturave, banknotes dhe letrave me vlerë.
Armë dhe municione, armë zjarri.
Vepra arti, arti koleksionist dhe antik, pullë postare të falsifikuara dhe të imituara dhe pajisje që mund të bëjnë të mundur prodhimin e pullave dhe vulave të taksave të
ndryshme postare.
Artikuj të ndaluar me ligj ose dekret, vizatime të turpshme, mariuanw.
Artikuj që dëmtojnë sigurinw dhe moralin publik.

 • Mallra të ndaluara në Kanada

Kafshë të gjalla.
Mishi.
Peshku dhe guackore të tjera ujore.
Squfur, gurë, material suvatimi, gëlqere dhe çimento.
Lëndët djegëse minerale dhe vajrat minerale.
Kimikate inorganike, përbërës organik ose inorganik të metaleve të çmuara, (klor, arsenik, kalcium, acid nitrik etj).
Kimikate organike.
Ngjyrosje ekstrakte, pigmente dhe bojra të tjera ngjyruese.
Substancë albuminoide, niseshte e modifikuar, ngjitëse, enzimat.
Eksplozivë.
Produkte të ndryshme kimike.
Artikuj prej hekuri dhe çeliku.
Motor rakete, aparat zjarri.
Armë zjarri, granata, predha shpërthyese, municione për raketa, për armë të vogla, plumba.
Municione inerte, kopje municionesh.

 • Mallra të ndaluara në Kinë

Armët, municionet dhe eksplozivë të të gjitha llojeve.
Monedha, banknotes, letra me vlerë.
Materiale të ndryshme, filma, fotografi, filma kinematografik, kaseta video, të cilat janë të dëmshme për interesat politike, ekonomike, kulturore, dhe morale të
Republikës së Kinës.
Helme vdekjeprurës të të gjitha llojeve.
Opium, morfinë, heroinë, marjuanë.
Kafshë, bimë dhe produkte të tyre të infektuara me sëmundje.
Sende ushqimore të ndryshme.
Platin, flori, argjend të prodhura ose jo, gurë të çmuar, bizhuteri dhe artikuj të tjerë me vlerë.

 • Mallra të ndaluara në Mal i Zi

Objekte postare të thjeshta dhe të regjistruara që përmbajnë banknotes dhe letra të tjera me vlerë.

 • Mallra të ndaluara në Qipro

Kafshë të gjalla.
Mishi.
Peshku dhe guackoret të tjera ujore.
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjalt natyral.
Pemët edhe bimë tw tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjeth dekorative.
Perimet ushqimore, rrënjë të caktuara dhe zhardhokët.
Fruta, arra, agrume dhe pjepra.
Farat vajore dhe frutat me përmbajtje vajore, fara, fruta, bime industriale ose mjekësore, kashta dhe tagjia.
Rrëshirat dhe lëngje.
Yndyrnat bimore, vajrat dhe produktet e ndarjes së tyre.
Përgatitjet e mishit të peshkut dhe jovertebrorëve të tjera ujore.
Përgatitjet prej drithrave, miellit apo niseshte qumështit/produktet e ëmbëlsirës.
Përgatitjet prej zarzavateve, frutave, dhe pjesë tw tjera bimore.
Publikime me tematikw kryengritëse.
Perla kulturore ose të kultivuara, gurë të çmuar ose gjysëm të çmuar, metale të çmuar dhe artikuj prej tyre, imitacionet e bizhuterive dhe monedhat.
Vegla , thikpunues, lugë dhe pirun prej metali.
Armët dhe municionet, pjesët dhe plotësuesit e tyre(që janë të ndaluar me rregullore).

 • Mallra të ndaluara në Portugali

Kafshë të gjalla, përjashtim bëjnë bletët, krimb mëndafshi.
Produkte me origjine shtazore.
Pemët edhe bimë të tjera, qepujka, rrënjë, lule dhe gjethe dekorative.
Sheqer.
Kakao dhe përgatitjet prej kakaos.
Substanca radioaktive.
Eksplozive.
Substanca të djegshme.
Publikime imorale.
Produkte që përmbajnë lëkurat e kafshëve.
Orët me rrip lëkure.
Instumente muzikore( që kanë në përmbajtje pjesë lëkure).
Armë dhe municione.

 • Mallra të ndaluara në Serbi

Objekte postare të thjeshta dhe të regjistruara që përmbajne banknotes dhe letra të tjera me vlerë.

 • Mallra të ndaluara në Spanjë

Municion, armë dhe pjesë të tyre, dhe çdo objekt i kësaj natyre edhe kur shoqërohen me dokument do të dorëzohen tek autoritetet përkatëse të vendit.

 • Mallra të ndaluara në Zelandë e Re

Kafshë të gjalla.
Peshk dhe jovertebrorët e tjerë ujore.
Prodhimet e përditshme; vezët e zogjve, produkte ushqimore, mjaltë natyral.
Mbetjet nga industritw ushqimore.
Duhani dhe produktet.
Çeliku, hekuri.
Substanca radioaktive.
Kimikate organike.
Produkte farmaceutike, kokainë, kanabis.
Eksplozive.
Druri dhe artikujt prej druri.
Artikuj, gazeta, libra me përmbajtje të turpshme, banknotes dhe letra të tjera me vlerë.
Helmeta motorçikletë.
Monedha/lekë fallco, monedha ari.
Armë sulmuese, thika, shpatë.
Armë dhe municione, mjete ushtarake.

Të dhënat për kodin

Mbyll dritaren X